Kulturní a jiné dění v obci

Fotbalové derby 2022

Společné foto

V sobotu 10. září 2022 se v Babiččině údolí uskutečnilo oblíbené fotbalové klání obyvatel a naplavenin Mexika Před potokem X Za potokem. V 15:00 bylo připraveno posekané a nalajnované hřiště o velikosti úměrné fyzičce většiny hráčů. Uznávaný a oblíbený rozhodčí František Ursacher dal před místními borci přednost výjezdu s fotbalovým mužstvem Dražice „A“, a tak se nelehkého úkolu, spravedlivého dohledu nad zápasem, ujala Jana Vaňková.  Díky trikotu, kartám a píšťalce od Františka nikdo nepochyboval o její kompetentnosti, jen na té dochvilnosti by mohla trochu zapracovat.  Jako vždy, předpotočáci oblékli červené, zapotočáci žluté dresy. Hrálo se 2x 25 minut a 1x 20 minut v počtu 5+1 s hokejovým střídáním.
Úvodní hvizd zazněl v 15:30. Diváci fandili, hráči se snažili, ale v první třetině gól nepadl. Po krátké přestávce a občerstvení začala v 16:10 druhá třetina. A již o tři minuty později se radovali červení díky gólu Kamila Čítka. Žlutí byli očividně zaskočeni, protože o dvě minuty později v jejich síti brankář lovil balón od zkušeného multiplayera Ludi. Červenou krasojízdu završil o minutu později dalším gólem  Ondra. V 16:20 pískla rozhodčí penaltu, kterou žlutý Kamil Černý s jistotou proměnil, 3-1 pro červené. Jediný, kdo v tomto derby uviděl kartu, a to žlutou, byl Balvánek v 16:30 (za nesportovní chování). Chvilku po té skončila druhá třetina. Po krátkém odpočinku a doplnění sil začala v 16:40 poslední třetina. O pět minut později se opět rozvlnila síť žlutých. Šťastným střelcem byl zase Ondra. Stav 4-1 pro červené vydržel jen pět minut, pak se do toho vložili žlutí. V 16:50 předvedl velmi krásný gól David Novák, o sedm minut později přidal další Martin Bartoník a v 17:00 rozhodl o plichtě Kamil Černý. Derby 2022 tedy skončilo 4-4. 
 
Žlutí:
Brankář – Marek Šmejkal
Hráči: Petr Balvín, Martin Bartoník, Jaroslav Halaš ml. , David Novák , Petr Hopp, Pavlína Farová, Kamil Černý, David Výborný
 
Červení:
Brankář – Radek Bárta
Hráči: Štěpán Čáp, Eva Doubková, Kamil Čítek, Patrik Blažek, Luděk Zahájský, Eva Zídková, Ivan Ďurina
 
Rozhodčí: Jana Vaňková
Provianťáci: Sabina Čápová, Gabriela Výborná
Trenéři: přihlížející diváci
Všem, kteří se na přípravách a uskutečnění této akce podíleli - velké díky!!!
derby 2022 derby 2022 derby 2022 derby 2022 derby 2022 derby 2022 derby 2022
 
Možná si někdo všiml, že chybí „raport“ z minulého ročníku. Dodatečně ve stručnosti....
Derby 2021 se uskutečnilo v sobotu 28. srpna 2021 od 16:00 na témže místě. Předpotočáci v červeném, zapotočáci ve žluté. Rozhodčím byl zkušený a neúplatný František Ursacher.
Hrálo se na dva poločasy po 30 minutách, hokejové střídání. Výsledek tohoto derby byl jednoznačný – 4:0 pro předpotočáky (červené). Dva góly padly v první půli – Luďa a Ondřík, dva góly pak v druhé půli – Láďa Hantáků a Luďa. I tenkrát padla jedna žlutá karta, obdržel ji Rádek Bárta za odmlouvání – nesportovní chování.
 
Žlutí:
Kamil Černý, David Novák, Kačka Šveců, Roman Zídek, Filip Háša, Petr Balvín, Pavla Farová a Petr Praha
Červení:
Eva Zídků, Ondra Zídků, Radek Bárta, Láďa Hanták, Luděk Zahájský, Patrik Blažek, Luboš Čítek, Kamil Čítek, Štěpán Čáp